ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη συζήτηση έχει αναπτυχτεί τελευταία για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.) τόσο του Α΄ Βαθμού (Δήμοι) όσο και του Β΄ Βαθμού (Περιφέρειες). Ένα από τα κεντρικότερα ζητήματα της διαβούλευσης αυτής είναι το εκλογικό σύστημα ανάδειξης των οργάνων της διοίκησης τους.

«Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη». Άρθουρ Σοπενχάουερ, Γερμανός φιλόσοφος

Μια εμπειρία από μια οργανωμένη κοινωνία όπου οι πολίτες πήραν την Διαχείριση των απορριμάτων στα χέρια τους με κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος απορρίπτοντας σχέδια ενεργειακής εκμετάλευσης και εμπορευματοποίησης των σκουπιδιών.

Στην χθεσινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας για το φλέγων θέμα εξεύρεσης λύσης για την αντιμετώπιση της διαρκώς επιδεινούμενης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί από σοβαρές παραβατικές συμπεριφορές με τη συμμετοχή ΡΟΜΑ που διαμένουν στο καταυλισμό στο Πυρί, αποφασίστηκε σχεδόν ομόφωνα κατόπιν προτάσεων που κατέθεσαν οι Δημοτικές...

Ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενενήντα οκτώ (98) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, των ΠΕΔΥ -...

Συμφωνεί με την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην αυτοδιοίκηση με εγγυήσεις για την κυβερνησιμότητα του κάθε Δήμου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ Θηβαίων Σταμάτης Χαλβατζής και κρίνει απαραίτητη την αποσύνδεση των δημοτικών εκλογών από τις ευρωεκλογές και τη μείωση της δημοτικής θητείας από τα 5 στα 4 έτη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας, με τις οποίες η διοίκηση του φορέα, επιτίθεται με προσβλητικούς υπαινιγμούς και ειρωνικά σχόλια εναντίον του Δημοτικού Συμβούλου Θήβας και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας κ. Κόρδατζη Ιωάννη.

O ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Ανώνυμη εταιρεία, με την ανοχή της
κυβέρνησης και του Δήμου Θηβαίων, αν και ανώνυμη εταιρεία δήμων της
περιφέρειας, δεν δέχεται κριτική από πουθενά, ανακοινώνει δικαστική προσφυγή σε βάρος δημοτικού συμβούλου λόγω κριτικής που άσκησε στην διοίκηση του.